Nieuws over Tele2

Tele2 wil hogere snelheid en een eigen tv-aanbod

Tele2 wil de interactieve TV-diensten (HD) aantrekkelijker en toegankelijker maken. Dit willen ze bereiken door de minimale downloadsnelheid de komende jaren te verhogen. Hiernaast wil Tele2 ook haar eigen interactieve Tv platform via glasvezel op de markt brengen.

De verhoging van de internetsnelheden wil Tele2 bereiken door nauwer te gaan samenwerken met KPN. Het ADSL2+ netwerk van Tele2 zelf zal uitgefaseerd worden en Tele2 wil meer gebruik gaan maken van KPN wholesale diensten. Dit doen ze nu ook al voor de gebieden die niet onder de dekking van de aanbieder vallen.
KPN is momenteel druk bezig met hun eigen VDSL-netwerk te upgraden, hierdoor wordt het mogelijk een hogere internetsnelheid voor huishoudens te behalen.
Tele2 wil via het VDSL-netwerk van KPN in 2014 bij 45 procent van haar klanten een minimale downloadsnelheid van 30 Mb aan gaan bieden. Dit percentage moet in 2015 gegroeid zijn naar 70 procent.

Tele2 Tv-diensten via glasvezel

Momenteel biedt de aanbieder Interactieve Tv via DSL en glasvezel aan. Voor de gebruikers van Tele2 zijn dit echter twee verschillende diensten. Door in de toekomst ook via glasvezel het Tv-platform te gaan gebruiken kan het bedrijf zich beter gaan onderscheiden van de grote groep glasvezelproviders op het Reggefiber netwerk.

[sc:plaatjes_providers]

Review deze pagina aub

Klik op de sterren

Gemiddelde score 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen, wees de eerste!