‘Duizenden euro’s besparen door oversluiten lening’

Door een persoonlijke lening of doorlopend krediet over te sluiten naar een andere bank of geldverstrekker kunnen consumenten al snel duizenden euro’s besparen. Het gaat hierbij om forse bedrag en gemiddeld zelfs 5500,- euro.

Dat blijkt uit een onderzoek over geld lenen van Vergelijkingssite Vergelijk.com. Het is niet alleen in veel gevallen mogelijk tegen een stuk lagere rente te lenen, maar ook door de looptijd van de lening te verkorten, kan ook flink veel geld worden bespaard.

Looptijd van de lening

De respondenten van het onderzoek betaalden gemiddeld 7,56% rente voor de lening op basis van een gemiddelde leensom van 23.529 euro. Die konden zij oversluiten naar gemiddelde 4,20% rente.

Door het oversluiten van de lening veranderde de looptijd van gemiddeld 103 maanden (bijna 8,5 jaar) gingen zij naar 73 maanden, wat iets meer dan 6 jaar is. Hoewel de maandlasten daardoor ongeveer 30,- euro hoger werd, betaalden zij onder aan de de streep bijna 5000,- euro minder.

Hypotheek oversluiten ook interessant

Besparen op de hypotheek biedt ook aantrekkelijke besparingskansen. Een onafhankelijke hypotheek berekening laten maken, is vaak gunstig en oversluiten kan ook betere voorwaarden met zich mee brengen. Let wel op de vijf meest gemaakte fouten bij hypotheek oversluiten.

Risicoprofiel

Voor het onderzoek is gekeken naar consumenten met een zogenoemd laag risicoprofiel. Aan de hand van het risicoprofiel wordt er gekeken naar inkomen, woonsituatie en andere leningen. Soms betalen klanten met een hoger risico meer rente over hun lening.

Een bespaarcoach van Vergelijk.com raadt mensen aan niet te lang te wachten en adviseert daarom het oversluiten van hun lening: de rentes zijn namelijk weer een beetje aan het stijgen.

Review deze pagina aub

Klik op de sterren

Gemiddelde score 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen, wees de eerste!