Q Scheidingsadviseurs stelt nieuwe normen Nationale Hypotheek Garantie bij relatiebreuk voor

Doordat de huizenprijzen weer flink toenemen, is het voor stellen die gaan scheiden bijna niet meer haalbaar om de ex-partner uit te kopen. In het geval dat er een restschuld dreigt te ontstaan, heeft de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) soepelere normen opgesteld. Q Scheidingsadviseurs merkt dat de opgestelde normen van NHG bij overwaarde zelden worden geaccepteerd, waardoor het huis alleen nog maar verkocht kan worden.

Belangrijk is dat bij een scheiding zeker waar kinderen bij betrokken zijn, de ruimere normen wel worden toegepast. Vanuit de visie van Q Scheidingsadviseurs is het van belang dat allerlei belanghebbenden kinderen bij de scheiding centraal gaan stellen.

Nieuwe start beginnen met 1-0 achterstand

Q Scheidingsadviseurs ervaart dat het voor woningeigenaren die gaan scheiden, het elke keer weer moeilijk is om de zaak goed en snel afgehandeld te krijgen. Naast de complexiteit van het dossier op fiscaal gebied, hebben deze dossiers minder prioriteit bij de geldverstrekkers. Een nieuwe hypotheekaanvraag is sneller geregeld dan scheidingsdossiers. Hierbij zijn de scheidende consumenten de dupe van lange procedures.

Review deze pagina aub

Klik op de sterren

Gemiddelde score 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen, wees de eerste!