Mobiele providers passen prijzen aan.

Providers gaan prijzen aanpassen.

Nederlandse providers gaan hun prijzen aanpassen om een verdere omzetdaling te compenseren. Ondanks de komst van 4G mobiel internet zal deze daling op korte termijn niet gecompenseerd gaan worden.

Het is nog geen garantie dat dit daadwerkelijk gaat gebeuren, maar de voorspelling is er volgens onderzoeksbureau Telecompaper. Het is volgens het bureau niet geheel duidelijk of het nu juist duurder of goedkoper gaat worden. Zeker is dat de providers iets in het aanbod zullen moeten veranderen.

Deze verandering wordt veroorzaakt door de versnelde omzetdaling in het tweede kwartaal van 2013. Zo blijkt uit een rapport over de mobiele markt. Hieruit blijkt dat er in het tweede kwartaal een omzet daling van 1,38 miljard euro was. `dit was een daling van 6,7 procent ten opzichte van het eerste kwartaal. Ongeveer 40 procent van de omzet wordt nu gegenereerd door non-voice (sms en data) diensten en 60 procent komt uit de verkoop van belminuten. Providers kampen al langer met het probleem dat ze de omzet uit belminuten zien teruglopen. De omzetstijging uit data kan dat niet compenseren.

De oorzaak

De providers mogen elkaar minder geld in rekening brengen bij het gebruik van elkaars netwerk. Hierdoor zullen de inkomsten nog verder gaan dalen. Ook de aanhoudende slechte economie in Nederland en de invloed van wifi zijn onderdeel van het probleem en zullen hum impact gaan hebben.

4G

Het is niet de verwachting dat het 4G netwerk op korte termijn deze omzetdaling zal aanvullen. Door de hoge prijzen die sommige providers vragen is het nog maar de vraag hoeveel en wanneer de Nederlandse consument over zal stappen. Als 4G goed in de markt gezet wordt door de providers kan dit uiteindelijk wel voor een nieuwe inkomstenbron gaan zorgen. KPN heeft 4G momenteel al in een groot deel van het land uitgerold, ook zijn er al enkele testen geweest naar het functioneren van dit netwerk. Bekijk hier de resultaten.

[sc:plaatjes_providers]

Review deze pagina aub

Klik op de sterren

Gemiddelde score 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen, wees de eerste!