Internetproviders Caiway en NLE starten 2019 met prijsverhogingen

Traditioneel wijzigde internet providers altijd jarenlang rond 1 juni de tarieven voor internet, tv en bellen. Uit onderzoek van Vergelijk Internet, TV en Bellen (VITB) blijkt dat in 2019 providers Caiway en NLE het jaar direct al vroeg aftrappen door sinds 1 maart met prijsverhogingen te komen. Met name bij glasvezel internet van beide aanbieders zien we forse verhogingen van de internetprijzen.

Caiway: verhoging internetsnelheid en prijsverhoging

Met ingang van 1 maart 2019 heeft internetprovider Caiway de prijzen van glasvezel abonnementen verhoogt. De pakketten Gewoon Voordelig, Slim en Snel van Caiway kosten nu 2,50 euro per maand meer. Consumenten krijgen hier wel wat voor terug. De internetsnelheid voor downloaden en uploaden is verhoogd. Klanten kunnen 50 Mb sneller internetten door een verhoging van de snelheden voor het abonnement Gewoon Voordelig met respectievelijk 150 Mb en 350 Mb. Het Gewoon Snel pakket gaat van 600 Mb naar 700 Mb.

Een tweede ontvanger voor interactieve televisie wordt inmiddels gratis aangeboden. Nadeel is wel dat de extra ontvanger niet standaard wordt toegestuurd. Klanten moeten de tweede ontvanger zelf aanvragen. De tweede ontvanger koste voorhen 5,- euro per maand extra. Een mooie meevaller dus voor mensen die op de slaapkamer TV willen kijken.
Alles-in-1 pakketten van Caiway stijgen ook in prijs. Voor wie op HD kwaliteit wilt geniet, gaat 2,50 euro per maand meer betalen. In dit pakket staat daar echter geen verhoging van de internetsnelheid tegenover.

Bellen wordt tenslotte ook duurder bij Caiway blijkt uit ons onderzoek. Het tarief om te bellen wordt verhoogd van 0,11 euro naar 0,12 euro per gesprek en minuut. De verhogingen van de prijzen gelden bij Caiway zowel voor nieuwe als huidige klanten van deze provider.

NLE verhoogt internetabonnementen

Sinds begin maart zijn bij aanbieder NLE de aanbiedingen, actietarieven en maandabonnementen minder aantrekkelijk geworden. Vanwege verhoging van de tarieven zijn alle VDSL internetabonnementen 2,55 euro per maand duurder geworden.
Glasvezel bij NLE is ook in prijs gestegen. Er zijn forse tariefwijzigingen doorgevoerd uiteenlopend van 2,50 euro per maand tot maar liefst 8,50 euro per maand voor de glasvezelcontracten met een snelheid van 50 Mb.

Aanbiedingen zijn ook minder interessant geworden bij NLE. De termijn van de acties zijn korter gemaakt. Bij 1-jarige abonnementen waar eerst nog 9 maanden korting werd gegeven, zien we nu dat deze periode met een maand is verkort tot 8 maanden korting.

Actietarieven voor glasvezel internet zijn ook duurder geworden. De goedkoopste en traagste contracten zijn een flink stuk in prijs gestegen. Voor deze glasvezelabonnementen betalen consumenten nu 3,- euro per maand meer dan voorheen.
De verhoging van de tarieven is niet alleen voor nieuwe klanten. Ook bestaanden klanten die in de tussentijd uit de eerste contractperiode zijn, hebben ook te maken met deze prijsverhogingen.

Tenslotte is bij NLE het tarief van voetbal kijken fors gestegen. Het bekijken van FOX Sports Eredivisie is verhoogd van 7,50 euro naar 9,99 euro per maand. Deze verhoging is van toepassing op iedere, bestaande klant met dit zenderpakket.

Wil je weten of je nog goed zit en welke internet, tv en bellen contracten van Caiway en NLE op uw adres worden aangeboden? Nadat aanbieders prijsverhogingen hebben doorgevoerd, is het sowieso verstandig om weer eens kritisch te kijken of u nog goed zit. Internet vergelijken en uw huidige abonnement vergelijken met alle andere providers is mogelijk op onze website Vergelijk Internet, TV en Bellen. Maak voor direct inzicht gebruik van onze onafhankelijke internetvergelijker en postcodecheck.

Review deze pagina aub

Klik op de sterren

Gemiddelde score 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen, wees de eerste!