Grote verschillen internetsnelheid per regio

internetsnelheid

Internetsnelheid verschilt per regio.

De internetsnelheid in Nederland verschilt enorm per gemeente. Ondanks deze verschillen bieden de internetaanbieders overal dezelfde standaardpakketten aan met snelheden die ze niet kunnen waarmaken. Zo blijkt uit onderzoek van Breedbandwinkel.nl onder 150.000 Nederlandse huishoudens.
Dit onderzoek werd uitgevoerd in 25 grote gemeentes in Nederland. De geleverde internetsnelheid wijkt het meeste af in de gemeente Tilburg. In deze gemeente krijgt de abonnee nog geen derde van de door de aanbieder beloofde downloadsnelheid. In de gemeente Apeldoorn (36,01%) en Arnhem (38,5%) is de situatie eveneens niet veel beter.

Peter van Wezel, directeur van Breedbandwinkel.nl: “Uit eerder onderzoek bleek al dat individuele consumenten in sommige, maar niet uitzonderlijke, gevallen nog geen 15% krijgen van de internetsnelheid waar ze voor betalen. Nu blijkt bovendien dat die verschillen niet gelijkmatig over het land verdeeld zijn, met Tilburg als ongelukkige verliezer.”

Een ander voorkomend probleem is de maximaal haalbare downloadsnelheid. De inwoners van Apeldoorn, Zaanstad en Groningen halen hier gemiddeld maar 10,9 Mbit, dit is nog geen 40% van de downloadsnelheid die de internetabonnees is Amersfoort Maastricht en Emmen behalen (hier wordt gemiddeld 27,9 Mbit behaald). De abonnees in de hoofdstad moeten het qua downloadsnelheid doen met gemiddeld 12,1 Mbit.

Afstand van woning naar wijkcentrale is te groot.

Wanneer men kiest voor een zo hoog mogelijke internetsnelheid komt helaas bedrogen uit. Consumenten die een abonnement met een downloadsnelheid van 50 Mbps afsluiten hebben niet per definitie een hogere internetsnelheid dan een consument met een lagere internetsnelheid en een goedkoper abonnement in een nabij gelegen gemeente. Over dit probleem klagen heeft meestal geen zin. Van Wezel: “Consumenten die bij hun aanbieder klagen over de lage snelheid van hun ADSL-verbinding, wordt vaak verteld dat dat komt doordat ze te ver van de wijkcentrale af zitten. Als individu kun je daar weinig tegenin brengen. Het enige dat de consument kan doen is zich vooraf verdiepen in de te verwachten internetsnelheid op zijn adres en zorgen dat binnenshuis alle bekabeling en computers in orde zijn. Helpt dat ook niet, dan is een overstap naar glasvezel- of kabelinternet vaak de enige uitweg.”

Vergelijk alle providers welke hun pakketten en diensten aanbieden op jouw adres. Bekijk te de verwachten snelheid in ons overzicht.

[sc:plaatjes_providers]

Review deze pagina aub

Klik op de sterren

Gemiddelde score 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen, wees de eerste!