WiFi

WiFi is een technologie die het mogelijk maakt om op korte afstand draadloos apparaten draadloos met elkaar te laten verbinden. Daardoor zijn geen kabels meer nodig tussen je computer en het modem en kan bijvoorbeeld met een laptop of tablet in de tuin geïnternet worden.

Draadloos internet

WiFi is een techniek waarmee een digitaal signaal door de lucht verstuurd kan worden. De term WiFi is steeds meer synoniem voor ‘draadloos internet’ met gebruik van een draadloos modem.

Voor- en nadelen

Voordeel is dat meerdere apparaten eenvoudig toegang hebben tot internet. Het is niet nodig om kabels aan te leggen. Nadeel van WiFi in vergelijking met het gebruik van kabels is een zekere mate van snelheidsverlies.

Technologie

Met WiFi is het mogelijk om dataverkeer met snelheden van 11 Mbps tot 300 Mbps via radiogolven te transporteren van een basis(zend)station naar een ontvanger. De WiFi-technologie maakt gebruik van het IEEE 802.11 protocol. Dit is een internationale norm voor het versturen van een digitaal signaal door de lucht.

Gratis WiFi

Je kunt gebruikmaken van gratis draadloos internet in openbare gebouwen, restaurants en openbaar vervoer. Echter is dit vaak beperkt beschikbaar en meestal niet heel snel doordat het veelvuldig gebruikt wordt. Sommige internetaanbieders rollen een WiFi-netwerk uit zodat klanten ook buitenshuis toegang hebben tot internet. Dit wordt gedaan door de draadloze modems van klanten open te stellen, als de klant daar toestemming voor geeft. Deze draadloze modems gaan dan fungeren als WiFi-hotspots voor andere klanten.

Vergelijk alle internet + Tv + Bellen Pakketten

Review deze pagina aub

Klik op de sterren

Gemiddelde score 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen, wees de eerste!