Voice over IP

VoIP staat voor Voice over IP waarmee gebeld kan worden via het internet. Voice over IP is een van de diensten die over een internetverbinding kan worden aangeboden. Voice over IP wordt ook wel IP-telefonie genoemd.

Nieuwe services

Een mooi voorbeeld van de gratis belservice Skype is een van de meest bekende toepassingen op basis van VoIP. Met VoIP kunnen allerlei nieuwe diensten worden ontwikkeld, zoals fax-to-mail of voicemail-to-email.

Spraakverkeer via internet

Het verschil met analoge telefonie is dat het gesprek wordt gedigitaliseerd zodat het door software kan worden verstuurd. Het spraakverkeer van VoIP gaat via datanetwerken op basis van het Internet Protocol (IP). Veel mensen hebben een pakket met alles-in-1 waarin aanbieders vast bellen aanbieden naast internet en digitale tv. Daarbij gaat de telefonie via VoIP.

Voor- en nadelen

Bellen via internet is meestal goedkoper dan via een reguliere analoge telefoon, je hebt geen telefoonabonnement meer nodig. Daarnaast is de kwaliteit en betrouwbaarheid vergelijkbaar met analoge telefonie. Nadelen zijn onder andere dat ISDN-telefoontoestellen niet meer mogelijk is. Verder ben je als je internetaansluiting niet werkt ook telefonisch niet bereikbaar.

Vergelijk alle internet + Tv + Bellen Pakketten

Review deze pagina aub

Klik op de sterren

Gemiddelde score 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen, wees de eerste!