ISDN

ISDN staat voor Integrated Services Digital Network en is een vorm van digitale telefonie. In tegenstelling tot analoge telefonie is er bij ISDN digitale signaaloverdracht van centrale tot aan de telefoon.

Verschil

Door de digitale techniek is er een betere kwaliteit dan bij telefonie via het analoge netwerk. De digitale signaaloverdracht van centrale tot aan de telefoon is het grootste verschil met een analoge aansluiting. Hierdoor kunnen meerdere lijnen worden aangeboden en wordt het mogelijk om tegelijk te internetten en bellen. Dit was bij analoge telefonie niet mogelijk.

ISDN-2

De ISDN-lijn zoals deze gebruikt wordt in de consumentenmarkt heet ISDN-2. Deze 2 lijnen kunnen geheel onafhankelijk van elkaar gebruikt worden voor telefonie, faxlijn, dataoverdracht of alles tegelijk. ISDN was erg populair in de jaren 90, maar is in de afgelopen jaren ingehaald door ADSL als technologie om tegelijk te internetten en te bellen. Voor telefonie-doeleinden is de techniek echter nog erg goed bruikbaar.

Tegelijk internetten en bellen

Veel mensen hebben ISDN aangeschaft om bereikbaar te zijn tijdens het internetten. Als je overstapt naar een abonnement met internet + bellen blijf je dit voordeel behouden. Je kunt dan internetten op hoge snelheid en tegelijk bellen en bereikbaar zijn voor telefoontjes van buitenaf.

Internet via een ISDN-lijn

Niet alle aanbieders kunnen ADSL-internet leveren over een ISDN-lijn. Het best kun je je ISDN-lijn om laten zetten naar een analoge lijn. Je kunt ook je ISDN behouden en internet aanvragen via glasvezel of kabel. Bij internet via kabel of glasvezel is er een speciale aansluiting. Deze kan lopen naast je huidige ISDN-aansluiting.

Vergelijk alle internet + Tv + Bellen Pakketten

Review deze pagina aub

Klik op de sterren

Gemiddelde score 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen, wees de eerste!