E-mail

← Naar begrippen

E-mail is het elektronisch versturen van brief. Bijlagen kunnen ook worden bijgesloten: bestanden, ook wel attachments genoemd. De term e-mail is de afkorting voor electronic mail, of te wel elektronische post.

Ontstaansgeschiedenis

De eerste e-mail werd verstuurd door Ray Tomlinson. Zijn proef om een boodschap te versturen van de ene computer naar de andere computer was geslaagd. Het @-teken (apenstaartje) gebruikte hij om aan te geven dat de boodschap naar een andere computer moest worden gestuurd.

Populariteit

Elke dag worden er miljarden e-mails wereldwijd verstuurd. Wereldwijd, maar vooral in de westerse landen gebruikt vrijwel iedereen e-mail. Door de opkomst van e-mail wordt minder per reguliere post verstuurd.

Webmail

Webmail is een manier om direct via een browser je email te bekijken, te beantwoorden en door te sturen. Webmail wordt vaak als extra gratis dienst geleverd in combinatie met een e-mailadres bij een nieuwe internetaansluiting. Het e-mailadres bevat dan de naam van de internetprovider. Naast alle internetaanbieders zijn er de volgende bekende web-emailaanbieders:

  • Google Mail (Gmail)
  • Microsoft (Hotmail/Live.com/Outlook.com)
  • Yahoo Mail

Als je een account bij een web-emailaanbieder gebruikt ben je nooit afhankelijk van je internetprovider. Je kunt altijd overstappen zonder dat je e-mailadres vervalt.

E-mailalias

Binnenkomende e-mails op een emailalias worden automatisch doorgestuurd naar je hoofd-e-mailadres. Je kunt deze extra e-mailadressen zelf aanmaken.

Vergelijk alle internet + Tv + Bellen Pakketten

Review deze pagina aub

Klik op de sterren

Gemiddelde score 5 / 5. Aantal stemmen: 1

Geen stemmen, wees de eerste!