Beveiliging WiFi

← Naar begrippen

Wanneer je een draadloos modem aansluit en een draadloos WiFi-netwerk opzet kun een beveiligingsmethode kiezen. Er zijn verschillende manieren om een WiFi-netwerk te beveiligen. WPA-encryptie of MAC-filtering zijn voorbeelden hiervan.

Beveiligingscodes

Een beveiligingscode bestaat uit een reeks cijfers/letters/vreemde tekens die zowel in het modem als in de computer moet worden ingesteld. Door gebruik te maken van beveiligingscodes krijgt niemand anders toegang tot de verbinding.

WPA-encryptie

Ten eerste kun je gebruikmaken van encryptie van je draadloze internet. Hierdoor worden alle gegevens tussen je draadloos modem en de computer versleuteld verstuurd. De meest modems zijn beveiligd met een de encryptie WPA/WPA2/WEP (verouderd). WPA/WPA2-encryptie is momenteel de beste manier om het verkeer op je netwerk te beveiligen. Er verschillende encryptiesleutels die wisselen om de 4 seconden bij WPA. Bij WEP, de voorganger van WPA, werd de data met slechts 1 encryptiesleutel beveiligd.

MAC-filtering

Een andere mogelijkheid voor het beveiligen van de draadloze verbinding is het gebruikmaken van MAC-filtering. Hierbij geef je alleen nog bepaalde specifieke adressen (apparaten) toegang tot je draadloze netwerk. Elk apparaat heeft een uniek MAC-adres wat hiervoor gebruikt kan worden.

Vergelijk alle internet + Tv + Bellen Pakketten

Review deze pagina aub

Klik op de sterren

Gemiddelde score 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen, wees de eerste!