ADSL

← Naar begrippen

ADSL in breedbandinternet dat via een vaste telefoonlijn wordt aangeboden. Kenmerkend voor ADSL is de downloadsnelheid deze is bij ADSL altijd hoger dan de uploadsnelheid. Doordat ADSL over het koperen netwerk van KPN gaat is de internetsnelheid afhankelijk van de afstand tot de wijkcentrale. Dit heeft te maken met de weerstand van koper waarbij het signaal naarmate de afstand toeneemt minder wordt. Hoe zwakker het signaal hoe minder snel de internetsnelheid.

Wat betekent ADSL

De letters ADSL staan voor Asymmetric Digital Subscriber Line. Met Asymmetric vertaald ‘asymmetrisch’ wordt zoals eerder aangegeven bedoeld dat de download- en uploadsnelheid niet gelijk zijn aan elkaar. Omdat jij als gebruiker het meeste belang hebt bij een hogere downloadsnelheid is die het hoogst. De internetsnelheid van ligt bij ADSL een stuk hogen van bij een analoge verbinding, dit wordt mogelijk gemaakt omdat ADSL tot de breedbandtechnieken behoort.

ADSL2 en ADSL2+

Doordat de techniek niet stil staat en de wens van de gebruiker om sneller internet te hebben voorop staat, is ADSL2 en ADSL2+ ontwikkeld.

Vergelijk alle internet + Tv + Bellen Pakketten

Review deze pagina aub

Klik op de sterren

Gemiddelde score 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen, wees de eerste!