4G

← Naar begrippen

4G is de opvolger van 3G en de G staat voor generatie. In dit geval wordt er met 3 of 4G mobiel internet bedoeld. Sinds 2013 is er begonnen aan de landelijke uitrol van het 4G netwerk. Inmiddels is een groot gedeelte van de mobiele gebruikers aangesloten op 4G. Zelfs zijn er een aantal verhalen bekend over 5G, de upgrade en opvolger van 3 en 4G. Logischerwijs is dat vele malen sneller, de toegang kan echter nog een aantal jaren op zich laten wachten.

Internetsnelheid van 4G

In theorie zijn er snelheden mogelijk tot 50Mb per seconde, in de praktijk zal er een snelheid van 20Mb per seconde gerealiseerd kunnen worden. Dit als gevolg van de interferentie en belasting van het netwerk. Doordat het internet op smartphone laptop en tablet sneller steeds sneller wordt nemen ook de mogelijkheden en toepassingen toe.

Veling van de telecom

In 2012 heeft de overheid de 4G-frequenties geveild. De grote providers zoals KPN, Tele2, Vodafone en T-Mobile hebben inmiddels de licentie en verkopen dus ook abonnementen met 4G aansluiting. Eind 2014 is er een landelijke dekking gekomen voor dit netwerk en kan iedere mobiele internet gebruiker, mits het abonnement dit toelaat gebruik maken van 4G.

Is vast internet nu overbodig?

Of het vaste internet nu overbodig is, dat is moeilijk te zeggen. Door de toename van snelheid zowel voor mobiel als voor vast internet nemen ook de mogelijkheden ook toe. Streaming is niet meer weg te denken. Met een gemiddelde databundel van 2 tot 4 Gigabyte bij een telecom provider komt u als snel te kort.
Dan is een vaste onbeperkte nog snellere verbinding thuis of op kantoor niet overbodig.

4g

Vergelijk alle internet + Tv + Bellen Pakketten

Review deze pagina aub

Klik op de sterren

Gemiddelde score 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen, wees de eerste!